De Diamant Theorie

Elke interactie of situatie kun je zien als een diamant: het heeft verschillende facetten. Je kunt er op verschillende manieren naar kijken.

Veel mensen lopen vast omdat ze situaties, interacties of problemen maar vanuit één standpunt bekijken. Waarschijnlijk omdat dit ooit heeft gewerkt. Maar, dat een invalshoek ooit heeft gewerkt, betekent niet dat het nu nog steeds voor elke situatie of interactie werkt. 

Soms heb je gewoon een ander perspectief nodig om verder te komen.

 

Want je kunt geen situaties of interacties verbeteren door de ander de schuld te geven. Vooruitkomen waar je voorheen vastliep lukt alleen als je dingen in een ander daglicht ziet, maar een nieuw perspectief aanleren lukt bijna niemand alleen.

Met verschillende methoden zoals NLP en Transactionele Analyse geef ik je zoveel mogelijk invalshoeken om interacties, situaties en problemen op te lossen of te verbeteren. Elke invalshoek die je leert geeft weer nieuwe mogelijkheden en uitkomsten. 

Zo word je bewust van jezelf en de manier waarop je de wereld ziet. Ook leer je deze blik te veranderen. Dit betekent niet dat je het overal mee eens moet zijn. Integendeel. Door verschillende invalshoeken aan te leren creëer je zoveel mogelijk opties voor jezelf om de uitkomst zo voordelig mogelijk uit te laten komen. Juist voor jou. 

Ontdekken wat de Diamant Theorie voor jou kan betekenen?

VITANOVA COACHING

HOE DAN?

Coaching is succesvol als je hierdoor in eerste instantie tot nieuwe inzichten komt en daaropvolgend ook van je coach de tools krijgt – kennis en methoden – om deze nieuwe inzichten in de praktijk te brengen en kan evalueren.

“Een goed gesprek kan ook al coaching zijn” zei mijn opleider ooit eens. En hier ben ik het mee eens maar alleen een goed gesprek is geen coaching. Om iemand echt te begeleiden tijdens zijn of haar reis naar de gewenste ontwikkeling is een goed gesprek de ingang tot coaching.

 

 

 

Nieuwe inzichten kunnen hieruit voortkomen: daarna is het noodzakelijk om deze inzichten en de nieuwe manier van denken en doen, die daaruit voort zal komen, vorm te geven en de coachee zich deze eigen te laten maken. Hiervoor maak ik gebruik van diverse technieken en interventies. Bijvoorbeeld ademhalings- of ontspanningsoefeningen zodat we op een diepere laag kunnen werken met NLP-oefeningen. Of systemisch werk zoals gezins- of familieopstellingen. En om je inzichten in je eigen doen en laten zichtbaar te maken, gebruik ik concepten en werkwijzen uit de Transactionele Analyse.

“Wat betekent dit nu eigenlijk allemaal en hoe kan je mij dan helpen?” vraag je je misschien af. Goeie vraag want dat is waar het uiteindelijk om gaat: wat ik ook vertel over methodieken en wat voor briljante vragen ik stel en hoe geweldig ik wel niet kan luisteren, betekent niks als je mij niet kent. Plan daarom hier je gratis oriëntatie gesprek in en kom een kopje koffie drinken.

Vragen die we behandelen kunnen zijn:

• Ik heb last van bepaalde mensen of in / bepaalde situaties maar wat kan ik zelf doen om daar geen last van te hebben?
• Hoe kan ik loslaten en verder gaan hoe ik wil?
• Hoe stel ik duidelijke grenzen, voor mijzelf en anderen?
• Ben ik wel gelukkig binnen mijn relatie, op mijn werk of in mijn rol?
• Ik heb het gevoel op een kruispunt te staan in mijn leven en hoe maak ik de beste keuze?
• Ik heb moeite mijn grenzen aan te geven, hoe kan ik leren dit op een volwassen en gezonde manier te doen?
• Hoe moet ik verder nu mijn relatie over is?
• Hoe leer ik omgaan met verandering of verlies?
• Ik merk dat ik in bepaalde situaties reageer op triggers en dat beïnvloedt mijn reactie, hoe kan ik hier anders mee omgaan?
• Hoe kan ik effectiever communiceren?

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van interessante informatie, tips en acties!

You have Successfully Subscribed!