Soms moet je eerst even iemand anders zijn voordat je jezelf kan worden.

Volg @sebastiaannieuwland.nl

Ik heb al vaker geschreven, en video’s gemaakt, over het aannemen van bepaalde overtuigingen die je helpen in tijden van trauma of crisis.

Bepaalde overtuigingen die je aanneemt en waarnaar je gaat leven om over bepaalde dingen heen te komen. Bijvoorbeeld een slechte ex of afwezigheid van je vader toen je kind was.

Die overtuigingen zijn nodig om jezelf te beschermen zodat je niet weer in dezelfde soort situaties terecht komt.
Maar.
Na een tijdje kom je erachter dat je je niet helemaal voelt zoals je zou willen zijn of kunnen zijn. Ergens voelt er iets niet goed: je bent niet in lijn met wie je zou moeten zijn.

Je laat je verleden dus nog een te grote invloed hebben op het heden. Er komt een moment dat die overtuigingen die je ooit hielpen om uit een bepaalde situatie te komen en je hielpen om te helen je nu ineens tegen gaan werken.

Want misschien kom je nu wèl ineens een leuke partner tegen maar heb je geen idee hoe je op een goede manier met de relatie om kan gaan.

Je hebt je immers de afgelopen jaren getransformeerd tot iemand anders. Niet meer dat leuke, lieve meisje of jongen die je ooit was want die is ooit een keer pijn gedaan maar tot iemand die niemand meer dichtbij laat.

Er komt een moment dat je overtuigingen je tegen gaan werken want nu lopen ook die mensen van je weg die wèl leuk en wèl goed voor je zijn.

Je weet dat het anders kan en anders moet – maar geen idee hoe.

Stap 1 is toegeven: Weerstand is de aankondiging van Verandering.

Stap 2 is beseffen dat het nodig was om even iemand anders te zijn geweest zodat je nu echt jezelf kan worden.

Stap 3 is uitzoeken hoe je dat moet doen.
Daar ben ik voor. Dit is wat ik mensen leer: inzien waar en waarom je bepaalde overtuigingen heb gecreëerd, ervoor zorgen dat je genoeg zelfvertrouwen en overtuiging in jezelf hebt om er wat aan te doen en je vervolgens de juiste tools en handvatten daarvoor geven.

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van interessante informatie, tips en acties!

You have Successfully Subscribed!