“Dat het vroeger zo was betekent niet dat het nu nog zo is”

Volg @sebastiaannieuwland.nl voor inzichten en quotes.

In je leven ga je bepaalde patronen ontdekken: vergelijkbare situaties hebben meestal een zelfde soort uitkomst.

Dat leidt er toe dat je bepaalde overtuigingen gaat creëren: “Mijn vader was slecht voor me en later mijn ex ook dus dan zullen alle mannen wel zo zijn”.

Dat leidt er weer toe dat je bepaald gedrag gaat aanleren uit zelfbescherming: “Ik laat niemand meer (emotioneel) dichtbij komen dan heb ik ook geen pijn”.

En voor een tijdje gaat dat prima, je hebt one night stands of ontloopt mannen (of vrouwen) als geheel en het voelt alsof je het licht hebt uitgevonden. Want: geen pijn meer!

Je probeert eens een paar dates en uiteindelijk vind je iemand die eigenlijk toch wel heel leuk is.

Je ontwikkelt gevoelens. Dit ken je niet.
En wat we niet kennen is eng. En als je iets eng vindt verval je uit bescherming in gedrag wat je wèl kent.
In dit geval dus hart op slot en gevoelens niet toelaten. Want als je maar een klein beetje gevoel toelaat krijg je kortsluiting want je “weet”: uiteindelijk doen ze me toch pijn.

Dus of je saboteert de boel (helaas vaak totaal onbewust) Of houdt het zo oppervlakkig mogelijk of je zegt gewoon na leuke date nummer 3 “je bent niet wat ik zoek”.

Zolang je niet bereid bent om te kijken wat het is uit je verleden dat je onbewust toch nog met je meedraagt zal het erg lastig worden om het leven te vinden wat je zo graag wilt.

Dat shit ooit zo was of ooit zo is gegaan betekent helemaal niks voor de situatie nu.

In mijn Diamond Class is dat één van de belangrijkste dingen die we onderzoeken: wtf is er ooit gebeurt en hoe heeft dat nu nog invloed.

Gelukkig zijn we daar al na week één achter en hebben we nog elf weken Diamond Class over om je alle tools, informatie en handvatten te geven om vanaf nu wel het leven te gaan leiden wat je verdient.

Je bent niet je verleden. Jij hebt de macht om het nu anders te gaan doen. Je moet alleen leren hoe.

Wat wil jij nog leren? Put it in the comments 👇

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van interessante informatie, tips en acties!

You have Successfully Subscribed!