Dan heb je gvd eindelijk een keer je grens aangegeven bij je moeder, werkgever of zus en nog geen dag later gaan ze er wéér overheen! 😭

Why?? “Ik heb toch heel duidelijk gezegd dat ik dit of dat (vul zelf maar in) niet meer wilde!”

Ja, dat klopt, maar als je al 25, 26 of zelfs 34 jaar nooit je grenzen hebt aangegeven is het niet zo vreemd dat mensen gewoon met je om blijven gaan als dat ze dat de afgelopen jaren deden, en die ene keer dat je nu wel “nee” zegt maakt op zich niet zo heel veel indruk natuurlijk.

Maar☝️ het is niet allemaal kut want je hebt wel eindelijk die eerst stap gezet. Je hebt eindelijk een keer wel je grens aangegeven. Nu is het tijd dat je die ook gaat bewaken. Want als je dat niet doet neemt niemand je meer serieus.

Als je “nee” zeggen al moeilijk vond, vind je je grens bewaken vast nog veel moeilijker. Maar toch moet je wel. In het begin is het gewoon oorlog. Je moet, zal en gáát die grens bewaken: Tot Hier En Niet Verder.
Net zolang tot ze het begrijpen.
Pak je Kalashnikovs en je landmijnen. Rol het prikkeldraad uit maar hoe dan ook is vanaf nu HIER de grens.
Hou vol en geloof me dat ze het uiteindelijk gaan begrijpen. En zo niet? Fuck em want dan was je blijkbaar alleen maar interessant zolang je alles voor een ander deed.

Als jij wil leren hoe je grenzen echt bewaakt en los komt van wat wie dan ook vindt of zegt van je check dan de website voor meer informatie over coaching en de Diamond Class of stuur me een DM.

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van interessante informatie, tips en acties!

You have Successfully Subscribed!