Vandaag had ik een sessie met iemand die dacht dat ze in haar leven genoeg had gepraat over haar verleden. Genoeg had gehuild en genoeg verdriet had gehad.

“Nu wil ik alleen nog maar met de toekomst bezig zijn en niet meer met het verleden”

En met haar denken velen anderen ook zo. “Mijn verleden heb ik geen last meer van want daar heb ik het al genoeg over gehad”. Dat zegt ongeveer elke cliënt bij elke therapeut of coach als ze de eerste keer komen.

Maar als jij je in je jeugd bijvoorbeeld niet veilig voelde of niet gezien voelde. En je daardoor nu steeds in relaties komt waarin je je niet veilig voelt of niet gezien…. Heb je dan echt je verleden opgelost? Of heb je er alleen maar veel over gesproken?

Erover praten is nooit verkeerd, maar, ook al bedoelen je vriendinnen of vrienden het goed. Zij missen de kennis om door te kunnen dringen tot de kern en je de tools te geven om daadwerkelijk dat wat vroeger is beschadigd weer heel te maken. Zodat je nu op een gezonde manier in het leven kan staan en relaties aan kan gaan.

Misschien moet je wel bepaalde mensen uit je verleden vergeven voordat je verder kunt. Of misschien moet je jezelf vergeven of jezelf leren toestaan trots te kunnen zijn. Misschien moet je leren dat ook jij de moeite waard bent en dat het niet OK was dat je vroeger (vaak als jong kind) in bepaalde situaties werd geplaatst.

Gelukkig zag deze jongedame na ons gesprek de wereld ineens heel anders en was het duidelijk waar haar winst lag. Nu gaan we verder met het helen van het verleden en werken aan de toekomst.

Check de website voor meer informatie / gratis oriëntatiegesprek of stuur me een DM als je vragen hebt.

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van interessante informatie, tips en acties!

You have Successfully Subscribed!