Zelfliefde en “werken aan jezelf”. Termen die je overal en van iedereen hoort.
Maar wat is het nou precies? Ik weet het nog steeds niet.
Maar ik weet wel wat het níet is. Werken aan jezelf betekent in ieder geval niet dat je je verstopt achter bullshit redenen om moeilijke situaties uit de weg te gaan.

Een dag “self-care” op de bank met Netflix en een gezonde smoothie, omdat je je voorgenomen hebt dit jaar healthy te worden, zodat je daardoor niet hoeft te dealen met de shit met je familie met wie je sinds kerst alweer ellende hebt.
Is dat self-care of liefde hebben voor jezelf?

Wel 16 keer per week naar de gym maar niet een afspraak maken met een coach of psycholoog om erachter te komen waarom je steeds in kut relaties terecht komt.
Is dat dan werken aan jezelf en selflove hebben?
Nee.
Dat is je verstoppen voor je eigen pijn. Dingen waar je last van hebt ontlopen, zeker als het al jaren speelt, is niet werken aan jezelf.
Het onder ogen komen, uitzoeken en oplossen van waarom je last hebt van bepaalde dingen, dat is echte self-care.
En dat is moeilijk en doet pijn. Maar die pijn is maar voor even. Want met de juiste begeleiding kan je al heel snel over bepaalde dingen heen komen. En beginnen met echte self-care en houden van jezelf.

Vergis je niet en kijk eens eerlijk naar jezelf : ben je bezig met zorgen voor je ego of is het echt liefde voor jezelf, voor wie jij eigenlijk echt bent. Niet gehinderd door shit uit je verleden of triggers uit een tijd van toen je iemand anders was.

Dus, tell me, Wtf is zelfliefde?

Schrijf je in!

Blijf op de hoogte van interessante informatie, tips en acties!

You have Successfully Subscribed!